کارشکنی کُرد‌های جدایی طلب در عادی سازی روابط آنکارا و دمشق-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

کارشکنی کُرد‌های جدایی طلب در عادی سازی روابط آنکارا و دمشق

دولت خودمختار شمال شرق سوریه که به دنبال ایجاد اقلیم کردستان جدید با حمایت آمریکا در این منطقه است ضمن اعلام مخالفت با عادی سازی روابط آنکارا و دمشق، سیاست کارشکنی را در مسیر عادی سازی روابط میان ترکیه و سوریه در پیش گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 24
کد خبر: ۲۵۱۴۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دولت خودمختار شمال شرق سوریه که بازوی اجرایی نیرو‌های کرد جدایی طلب موسوم به قسد است، به شدت از تحولات جاری در روابط ترکیه با سوریه نگران شده و تلاش دارد در این روند سنگ اندازی کند. اداره امور خارجی در دولت خودمختار شمال شرق سوریه با صدور بیانیه‌ای به طور روشن با عادی‌سازی روابط میان ترکیه و سوریه مخالفت و آنرا رد کرده است. این مواضع در حقیقت در همسویی آشکار با موضع آمریکا در این پرونده به شمار می‌رود.

از زمان آغاز بحران سوریه واشنگتن آشکارا از نیرو‌های قسد در شمال شرق سوریه حمایت کرد تا شاید بتواند این نیرو‌ها را به عنوان ارتش نیابتی خود در این منطقه شکل دهد و همزمان دولت خودمختاری را پی ریزی نماید که وظیفه امور اداری و اجرایی این منطقه را عهده دار شود. این درحالی است که ترکیه به شدت با این سیاست آمریکا در شمال سوریه مخالف است و اقدام کاخ سفید در حمایت از تجزیه طلبان در سوریه را برخلاف منافع خویش می‌داند.

مقامات دولت خودمختار شمال شرق سوریه همزمان ترکیه و سوریه را مورد حمله رسانه‌ای قرار داده‌اند؛ بطوری که «فرید عطی»، رئیس مجلس خلق دموکراتیک این منطقه در این زمینه تاکید کرد: دولت ترکیه در داخل درگیر مشکلاتی است. آنکارا تلاش دارد این مشکلات را به خارج از ترکیه منتقل کند و مردم این کشور را قانع کند که نزدیکی با دولت سوریه راه حل این مشکلات است. با این حال ما اعتقاد داریم مسائل ترکیه باید در چارچوب داخلی حل شود.

نگرانی دولت خودمختار این است که با آشتی دمشق و آنکارا کنترل این گروه بر منابع نفتی و گندم شرق فرات که مهمترین منبع غلات سوریه است، پایان یابد و همزمان نیرو‌های شبه نظامی قسد که بازوی نظامی این دولت محسوب می‌شوند، وادار به عقب نشینی از مواضع شان شوند که این امر به معنای خاتمه پروژه تجزیه طلبان سوریه است.

در این میان رهبران عشایر عرب موتلف با قسد هم با ارسال پیام‌هایی به دمشق خواستار عدم پذیرش پیشنهاد آشتی از جانب آنکارا شده‌اند و علاوه بر این برخی از این عشایر در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های محلی به دنبال تشدید احساسات ضد ترکی در میان مردم سوریه هستند.

در همین زمینه «حسن الساده»، رئیس عشیره السبعه که متحد قسد است می‌گوید: از کشور‌های عرب و دولت سوریه می‌خواهیم با ترکیه ارتباط برقرار نکنند. چه کشوری، سوریه را نابود کرد؟ آیا ترکیه نبود که اقتصاد ما را نابود کرد، فرزندان ما را کشت، مردم ما را آواره کرد، شهر‌ها را تخریب و نابود کرد، شهر حلب و منطقه صنعتی آن توسط ترکیه نابود شد.

در همین رابطه «رائد حاج سلیمان»، تحلیلگر مسائل سیاسی از حلب گفت: روشن است که نزدیکی دمشق و آنکارا تمام دستاورد‌های قسد را از بین می‌برد، در حقیقت دستاورد‌های سیاسی همچون تلاش برای برقراری دولت فدرال در شرق فرات و همچنین دستاورد‌های اقتصادی این گروه تروریستی با همگرایی آنکارا و دمشق نابود می‌شود.

در این میان احتمالا با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا حمایت تسلیحاتی از شبه نظامیان کرد افزایش خواهد یافت تا ترکیه بیش از پیش تحت فشار سیاسی قرار گیرد و چراغ جدایی طلبان پر فروغ‌تر از سابق باشد، حتی اگر حمایت‌های اقتصادی و سیاسی از دولت خودمختار شرق فرات کاهش یابد. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده